Tortilla z łososiem

Lubisz kuchnię meksykańską? Spróbuj tortillę z łososiem, która jest ciekawą alternatywę dla tradycyjnego taco. Danie proste i szybkie do przygotowania.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 5

Składniki

Liczba porcji

Podawać z

Sposób

  • Kroimy łososia w kostki.

  • Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oliwie razem z przyprawą taco.

  • Dodajemy wodę i sos taco. Doprowadzamy do wrzenia. 

  • Dodajemy łososia i obracamy go ostrożnie tak, aby sos przykrył całą rybę.

  • Przykrywamy pokrywką i zdejmujemy patelnię z ognia. Zostawiamy na ok. 1 minutę.

  • Podgrzewamy placki tortilli zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Podajemy

  • Kroimy awokado, pomidora, paprykę i sałatę i wkładamy do osobnych salaterek. 

  • Kukurydzę, ser i śmietanę przekładamy do salaterek.

Wkładamy łososia, warzywa i ser do ciepłych tortilli i podajemy ze śmietaną.