Zapiekany łosoś norweski z oliwkami, czosnkiem i cytryną

Zapiekany łosoś norweski z oliwkami, czosnkiem i cytryną

Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 4,5

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.

  • W wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy filet z łososia. Doprawiamy go solą i pieprzem.

  • Oliwki i czosnek siekamy, a następnie mieszamy z sokiem z 2 cytryn.

  • Całość równomiernie rozprowadzamy na filecie z łososia.

  • Danie skrapiamy oliwą.

  • Pieczemy przykryte folią aluminiową przez 20 minut.

  • Dekorujemy świeżą bazylią.

Serwujemy z ziemniakami lub ulubionym makaronem