Zapiekany łosoś norweski z pesto, kremowym serkiem i orzeszkami pinii
Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.
Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena4/5
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.
Filet z łososia wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy solą i pieprzem.
Pesto mieszamy z serkiem kremowym. Masę równomiernie rozprowadzamy na filecie z łososia. Pieczemy przez 20 minut.
Orzeszki pinii lekko podprażamy na rozgrzanej patelni. A następnie posypujemy nimi gotowe danie.
Serwujemy z ulubionym makaronem.