Zapiekany łosoś norweski z pomidorami, tymiankiem i winem

Zapiekany łosoś norweski z pomidorami, tymiankiem i winem

Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.

  • Łososia układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy solą i pieprzem.

  • Wypestkowane pomidory siekamy. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki, a następnie  mieszamy z pomidorami, dodając posiekany tymianek i oliwę. Następnie pomidorową masę układamy na wierzchu fileta z łososia.

  • Do naczynia, dookoła łososia wlewamy wino, a następnie wrzucamy do niego wiórki masła.

  • Pieczemy przez 20 minut.

Serwujemy z ziemniakami, ryżem lub ulubionym makaronem.