Zapiekany łosoś norweski ze szpinakiem, śmietaną i parmezanem
Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.
Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena4/5
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.
Liście szpinaku dokładnie myjemy i osuszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy liście szpinaku.
Na szpinak wylewamy śmietanę. Na tym układamy filet z łososia, który również delikatnie pokrywamy na wierzchu śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie całość posypujemy parmezanem.
Pieczemy przez 20 minut.
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub ulubionymi kluskami / makaronem.