Gulasz ze skrei'a z pomidorami
Gulasz to prosta w przygotowaniu potrawa, która dzięki zastosowaniu odpowiednich składników znajdzie miejsce na stole przy różnych okazjach. Zachęcamy do wypróbowania ciekawego przepisu na skrei'a z ziemniakami, cebulą, czosnkiem i pomidorami.
Składniki
Przygotowanie
Skrei'a kroimy na paseczki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w podłużne kawałki.
Cebulę kroimy w cieńkie podłużne kawałki, papryki w paseczki, a czosnek siekamy.
W garnku umieszczamy pomidora, czosnek, puree pomidorowe. Dodajemy oliwę z oliwek oraz pieprz cayenne i czekamy do zagotowania bulionu.
Do gotującego się bulionu dodajemy ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 10 minut.
Dodajemy skrei'a i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 3-4 minuty.
Na koniec dodajemy oliwki oraz doprawiamy solą i niewielką ilością pieprzu cayenne.
Gulasz ze skrei'a najlepiej podawać ze świeżym chlebem