Przejdź do treści głównej
Przepisy

Gulasz ze skrei'a z pomidorami

Gulasz to prosta w przygotowaniu potrawa, która dzięki zastosowaniu odpowiednich składników znajdzie miejsce na stole przy różnych okazjach. Zachęcamy do wypróbowania ciekawego przepisu na skrei'a z ziemniakami, cebulą, czosnkiem i pomidorami.

Czas gotowania20-30 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena1/5

Składniki

Przygotowanie

  • Skrei'a kroimy na paseczki.

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w podłużne kawałki.

  • Cebulę kroimy w cieńkie podłużne kawałki, papryki w paseczki, a czosnek siekamy.

  • W garnku umieszczamy pomidora, czosnek, puree pomidorowe. Dodajemy oliwę z oliwek oraz pieprz cayenne i czekamy do zagotowania bulionu.

  • Do gotującego się bulionu dodajemy ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 10 minut.

  • Dodajemy skrei'a i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 3-4 minuty.

  • Na koniec dodajemy oliwki oraz doprawiamy solą i niewielką ilością pieprzu cayenne.

Gulasz ze skrei'a najlepiej podawać ze świeżym chlebem