Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do 200 - o C.
- Pokroić halibuta na porcje i wyłożyć je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. 
Przybranie
- Posiekać anchois i dokładnie wymieszać z masłem o temperaturze pokojowej, bułką tartą i tartym serem. 
- Rozsmarować mieszankę równomiernie na kawałkach halibuta i zapiec przez ok.20 minut w piekarniku. Potrawa powinna mieć wewnętrzną temperaturę 52 - o C.
Sałatka
- Pokroić czerwoną cebulę na cienkie plasterki, podzielić pomidorki cherry na połówki i porwać sałatę. 
- Pokroić chleb w kostkę i obtoczyć w oliwie i posiekanym koperku. 
- Usmażyć na patelni kostki chleba tak, by były złociste i chrupiące. 
- Zmieszać razem czerwoną cebulę, pomidorki cherry, sałatę i kostki usmażonego chleba. 
Dressing
- Rozmieszać żółtka, musztardę, anchois i czosnek w blenderze, ucierając na gładką masę. 
- Dodawać, mieszając, po kropli oleju sojowego. Z czasem, kiedy mieszanka zgęstnieje można dolewać olej strumieniem. 
- Na koniec należy domieszać créme fraîche 
Podawać pieczonego halibuta z sałatą polaną dressingiem.